BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 26, 2009

JPJ test...;D

haha..look at the smiley..
what u have in mind???i pass???
then u are wrong...atleast 1 pass one of the test...
ok..here my story..
pagi tu kol 8 kuar umah..gi seksyen 2..tunggu en. zul ngan nani n miza...then keta mafia en. zul pon sampai...tunggu lagi org lain sampai..tetibe nmpak sakinah..yeay..!dia amik skali...then kitorg gi amik sorang mamat ni kat umah dia pastu baru gi metro..sampai metro en. zul bagi kitorg kad..no aku..hijau 133.
133??banyak nye...x pe sabar2..tunggu dalam dewan..ramai gile..tapi x lah lama sangat sebenarnye..dalam pkl 10/11 baru giliran kitorg..
kitorg wat dalam litar dulu..which is bukit,parking n three pointer...confident je boleh lulus..wat bukit....pass..wat parking...dah masuk..sume ok...skali nak kuar..PANG!aku dah langgar tiang depan..adoi...sakit nye ati...geram gile..selama ni wat latihan mana ada langgar tiang..ok je...GERAM gle..gi kat JPJ tu..

JPJ:sapa yang langgar tiang?(kat situ ada aku ngan kakak ni tapi akak ni dah lulus lah)
aku:saya....
JPJ:kenapa awak mengaku?
......
siut gile...then dah sign benda tu dia kata..cuba lagi...arghhhh...

then tunggu lak ujian jalanraya..dah x de rasa pape dah..sbb sakit ati x lulus litar..cume rasa mengantuk,penat n x sabar nak balik je...sbb dah petang time tu...arghhh!!dah lah malam tu aku x blh tido(sbb masalah tertentu..bkn cuak ok)..
then akhirnye nombor aku kene panggil..nanti aku naik keta no 43..tapi giliran ke 4..sempat lah tau aku dapat JPJ pompuan(as i wish)..haha..tapi muke dia masam je..

sampai giliran aku..aku masuk bagi salam dulu..tapi x jawab pon..pastu wat yg 10 perkara tu..then dia kata jalan 3(as i wish jugak..lucky nye rasa)..pastu aku jalan je lah..nak balik tu memacam halangan aku kena..tetibe ada keta bengong ni..masuk jalan aku..pastu suke2 je melintas...nasib baik aku berhati2..JPJ kat sebelah dah marah keta tu..dia kata "isy,bawak keta....!"..then aku stop lah kan..kat belakang aku ada lagi satu keta ngah test JPJ..dia boleh hon aku..geram sungguh aku..!
pastu ada lak motor bawak slow gile...JPJ dah kata "potong je motor tu.."
apalagi potong arr..haha..then..halangan ketiga..ada mamat india ni..jalan kaki..tapi dia wat jalan tu macam dia punye..jalan kat tengah..aku langgar kang!
JPJ dah geram..dia hon lah..haha..x blh blah..sampai kat metro balik..aku sign paper tu..n...AKU PASS!aku dapat 17/20...yeay..!

balik tu jumpe en. zul..dia tanya sume lulus x?n yang x pass ada 2..aku n kak aini..dua2 fail litar..then en. zul katalah,,yg last2 wat ujian selalunye lulus..haha..ape2 lah en zul..janji lulus..tapi sume ada citer..
nani:JPJ cakap dialek kelantan..dia x faham..wawawa..then suruh bawak lelaju..dpt jln 3

sakinah:dpt 19/20..sbb JPJ malas nak tick..dia nak balik cpt so dia suruh dia drift..bawak atas 60..dpt jalan 2...

nabila(my second cousin):JPJ tu amik kad L dia..x tau napa..kitorg dapat balik..tapi JPJ tu pompuan..

the boy:en zul kol cari dia..time tu dia ngah test ngan jpj..tau ape dia buat..DIA ANGKAT FON!!!gile x?!dia kat JPJ dah mengamuk dah..tapi nasib baik lulus..

haha..so kalau dpat no. last2 tu..jgn risau kalau ter drift..jpj yg suruh..haha..walaupon aku gagal dalam litar tapi haritu memang sangat best..borak ngan sakinah,nani n miza..n plg penting lulus jalanraya..
x delah pening kepala aku nak wat lagi..pasni wat litar je..!!yeay..so..minggu dpn aku peksa lagi..n aku dapat makan white chocolate cake from secret recipe walaupon fail(mak aku janji kalau lulus dapat..tapi..aku dpat gak..sbb lulus jalanraya!)yeay..

my dad kata..WHEN YOU FAIL,U WILL APPRECIATE SUCCESS...
itu yang abah kata waktu aku ngah meluahkan perasaan geram sbb x lulus litar..!

1630-just got call from metro..im going to repeat my test on 12 march..which ive heard it was the day of SPM's result..

2 comments:

ILYnani said...

weh best gila ouw dengan rombongan kite dgn encik zul tu, HAHA :D

ape2 pun, i wish u all the best,
aritu je macam xde rezeki kot,
ade hikmah tu,
kau boleh punye laaaa dayah ! :))

NurulFatehah;) said...

waah gudluck2
next week aku lak start blaja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...