BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 19, 2009

girls day out!

on wednesday(which happen to be yesterday), i went to sunway piramid with my friends...

i miss them so much so when nani planned to spent some times there i was like ok..(walaupon my parents blm pernah lps kan jejauh)..

so..at 8.30 'o' clock fatehah's dad fetch me at my house(thanx teha) to go to nani's house..then we wait for didi to come and then we go to the bus stop(my first time..odd hah!)..here's where the 1st incident happen on our journey.

first incident:ble sampai je kat bus stop tu..nampaklah bus yg we supposed to naik ni..dah nak stop ni..skali tgh sume kuarkan dompet,bus tu blah je..hekeleh..x leh blah..so kitorg lpklah hampir setengah jam kat ctu tunggu bas..sambil bkk citer memacam(esp driving n 5a nye gathering)

ok..pastu kitorg stop lak kat pusat bandar tukar bas(jgn tanye nape kitorg naik bas!!)skali pemandu dia ngah nak sarapan..lepak lah lagi dalam bas tu..tetibe..
second incident:
indian man:bas ni gi klang ke?mana driver dia..
us:yup..gi klang..driver x tau..gi minum kot..dia suruh naik je..
indian man:dia suruh naik je?x takut ke??kang dia bawak gi london ke??
us:ok gak tu gi london RM1..haha

x blh blah gi london naik bas..wawawa..!


pastu naik bas gi klang,fatin yg jadi jurupandu ni katalah stop kat rapid nye station ke ape ntah..skali laluan dia berubah..tanye pak cik bas tu dia pon turunkan kitorg kat tepi higway(dkt tol rasau ke something camtulah..lama gile tunggu kat ctu..hmpir 45 minit ada kowt!!sementara tu ada lak polis trafik stop kat situ saman motor yg x masuk laluan motor..keje kitorg..?!

third incident:nmpak je motor kat highway..
us:pak cik2..tu motor tu..
pakcik polis tu pon apa lagi tahanlah..
byk gak motor terlepas walaupon dah jerit byk kali..pakcik tu focused sangat tulis saman..kitorg jerit pon x dengar..

lama pastu barulah bas sampai..so kitorg pon terus lah ke sunway..dah nampak je bangunan bentuk singa kat piramid tu..

forth incident:
us:kita turun kat mana ni??
nani:sini kowt
so kitorg trn arr..skali jauh gile..nasib baik driver bas tu bg naik lagi skali..wawa..apa daa nani..!

sampai je kat sunway sume stok nak makan dulu..so fatin beria ajak gi mkn kat chicken rice shop..sian lak..kang kempunan lak kang..

fifth incident: aku x terasa nak makn nasi so memule aku order honey chicken noodles..pastu sume nak..pastu diorg sume pas duit kat aku(aku lah jadi tkg bayar..)then aku gi toilet ngan didi n fatin..skali balik dari toilet nasi yg sampai..!adoyai..fatin lah salah order..huhu..mls nak pnjg citer kami makan jelah..

lps makan..gi round2 dulu sementara tunggu zuhur..then baru solat..lepas solat tu tetibe fatin cakap..aku kan x terasa nak main ice-skating arr..aku 50-50 lagi nak main x..aku pon ckp arr sbnrnye aku pon x rasa nak main sbb aku nak beli barang..then nani cam pujuk kitorg.."jom arr..aku pon x pnh main..kita try jelah.."then aku pon ikut jelah..sampai kaunter dia kata..diorg ttp kejap nak bersihkan ice..bkk kol 3..so kitorg gi lah shopping dulu..
pastu sume beli phone nye chain bntk teddy bear..!



3.30 baru turun ice-skating..lagi skali..memule pon aku malas nye nak main..then sbb nani dah beria pujuk..aku pon okeylah..ukur size kaki..4 1/2..haha..then...teng3x..


sixth incident:lawak gle kitorg main..sume dok tepi jew..haha..licin gle..!!!tapi best..skali tu kitorg kene redah gak tgh2 sbb dia tutup ¼ daripada ring dia sbb ada class kat ctu..apa lagi..ada yang jatuh lah…sian miza n fatin..pastu..fatin,teha n nani pon kuar..yang still main..didi n linda(laju btl bdk dua ni!!) ngan aku n miza..!aku main 3 round aritu..!!x blh blah..nani yg beria ajak aku..aku yg main lebih2..wawawa..x segan punye aku :P!!

seventh incident:memandangkan jam dah pukul 5 ptg..kitorg pon chow…skali lagi incident terjadi..fatin ngah dia btlkan apa benda ntah..dia pon tarik jelah sesape yg kat sebelah dia yg dia ingat geng kitorg..skali tu..wawa..org lain..!!fatin dah malu..cover gler..lari tinggalkan kitorg..haha

balik tu..kitorg naik komuter dari subang ke shah alam..lorh dekat je!!isy3…ntah ape2..kalu tau dah lama naik komuter..

papepon..memori ni sentiasa dalam ingatan aku..sayang korang sume..!!!!

18/02/2008-nani,miza,faten,teha,dayah,didi,linda..

Friends forever..<<33

4 comments:

ILYnani said...

dayah ! seriously best gila ok,
segala cabaran tolak tepi, hahaha.
precious moment la. <3 :))

Fatin Nazihah said...

wee ~ best nyer dayah jln2 ^_^
bile turn kite nk kluar? ehee

para' said...

waa'
da lame ta pegi sunway,
dan dn da lame ta usya budak2 ice skating maen jatuh2
hehe

Yee aka Zann said...

Looks like u all r havin a nice day. An advice frm me. DUN EVER GO ONTO A BUS AGAIN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...