BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 30, 2011

kehilangan...~

26 april 2011..~
kami telah kehilangan seorang yang paling kami sayang.
seorang ketua keluarga yang boleh di anggap pengganti atuk hajah dan haji..~
seorang ayah, abang dan pak long..~
baru rasanya pak long keluar dari wad..
baru je tgk pak long makan dengan berselera..
baru je rasa dengar pak long main gitar..
kini semua tu telah berlalu..
janji Allah telah ditunaikan..
Allah itu maha adil..Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk dia dan untuk kita..
Allah lebih sayang kan dia lebih dari kita semua..
kita yang masih hidup harus terus berjuang..masih ada tanggungjwab yang harus kita lakukan..
kita harus redha dengan suratanNya..

kepada Mak Long, Faten, Aizam, Mubin, Iqbal dan Zaidi..
sabarlah atas dugaan yang Allah berikan..
teruskan lah berdoa..jangan pernah putus..kerana hanya doa anak2 yang soleh sahaja yg masih berterusan diterima Allah..
kita yang masih hidup kene teruskan kehidupan..
belajar rajin2..and make sure dapat jaga nama baik arwah..~
walaupon dia jauh..dia tetap di hati kita semua..

p/s: waktu siapkan kenduri arwah tu..tak terasa pon untuk kenduri arwah..rasa macam pak long ada je kat rumah tu..~semoga dicucuri rahmat dan di masukkan ke tempat orang2 beriman..insyaAllah..Al-fatihah~

Sunday, April 24, 2011

red riding hood..~

i love that story..thank you..hehe
but the ending part was a bit tergantung..
this story a little bit like twilight..
a story about a girl who live in a village who fall in love with her bestfriend since she was a little..
in that village they were haunt by a werewolf that will come each full moon..
then the best part is that actually the wolf live among them..
which make it interesting, it giving me anticipation to guess who the wolf is..
and i keep guessing and saying maybe this person, maybe that..no it cant be that person..
and finally..that wolf are really tak termasuk senarai yang aku guess pon..
its great!!
i am not a fan of twilight..
but yup, I love the story though it still have the twilight aura here and there..
and ofcourse there is two hero..which both of them is eye-catching..
i like peter when he's small..and i like the gentleman-look of henry..<3

so to twilight fan..go and grab a chance to see this movie..
i give 3 1/2 star for this movie..=)

pathway after spm..

okie dokie..assalamualaikum people..=)
i want to make this entry about what is the pathway that i took after spm..
my cousins and the adik2 out there..this is what i've been through before..

selepas habis form 5 dan menerima keputusan SPM..
i've been offered from matriculation programme and UIAM..
its a really hard decision for me people..cause its UIA..!!OMG~
BUT..what dissapoint me is the course..i got asasi economy and management science which will make me an accountant..

mcm mana budak bio boleh dapat course accounting??
sbb saya cudak bio campur akaun dan akaun saya A1 and saya gatal2 isi kat borang UPU pilihan keempat..

oleh sebab itu..saya nekad untuk ke matrikulasi..tahu tak time tu I have zero information about matrix..i just filled the form because of my friends isi that form and cikgu pon suruh isi..
terima kasih kepada mereka saya berada di matrikulasi..huhu..

so on 11th may 2009.. selamatlah saya berdaftar sebagai pelajar matrikulasi negeri sembilan..
so matrix ni apa??
matrix ni lebih kurang macam asasi je..its a short course programme and its general subject..
general??
yup general..maksudnya ada 3 course je..which is physical science( physic+ chemistry + math),
life science( biology+chemistry+math) and accounting(math+ err..saya xpasti..tp diorang ada 4 subjeck)
so if you guys masuk matrix peluang korang untuk mencari cita2 korang tu masih ada..nak cari apa yang sesuai ngan jiwa korang, nak tau apa kerja yang ada dalam dunia ni..huhu..
TAPI disebabkan ia short cut course lah kiranya..its not the place you can play around..
you have to really struggle..like REALLY HARD OK..studying like what you did during secondary year is just not enough..you have to triple the effort kot..i have double my effort but the results are not enough kot..=(
im telling you this because I dont want you to be like me..
my results are below 3.33..and what did i get for my degree??
software engineering at UMT..

matrix will be the sweetest memory of your life if you try to enjoy the time you spent there with your friend..but its the worst nightmare when it comes to studying..(yeke dayah?bkn kat msu lagi struggle ke??)
this is the truth..mmg sangat susah nak study dalam tempoh yg sekejap tu..korang mmg akan study like every minutes kot..but i never regret being there..

ok..sebab result aku time matrix tak gempak mana..and aku dapat course yang lari dari apa yang aku blaja before ni..my family and I decide untuk search other alternative and here I am at Management and Science University taking B. Pharm..seriously susah and i dont know how to describe but i am having fun with this subject..
ok..here I want to clarify few things about IPTS..
1. IPTS bukan untuk orang2 berada yang ada duit banyak..
2.banyak kot pinjaman yang korang boleh buat..contoh macam aku..aku amek MARA..which if I got a good CGPA..it will be converted to a scholarship..yeay!
3. IPTS bukan untuk budak2 spoil yg tak layak untuk belajar kat U..walaupon aku tau aku amek farmasi dengan CGPA lagi rendah dari dak2 IPTA..but atleast aku kejar impian aku and I will do my best.
4. IPTS bukan untuk budak2 manja..anak mak/ayah or tak reti berdikari..sebab kami IPTS lah kami terpaksa buat semua bnda sendiri and berdiri atas kasut sendiri..tiada bantuan dari sesiapa..

you never knew what we've been through unless you put yourself in our shoes..
people, it doesn't matter from where you're studying..but what's matter is what you will become afterwards..the outcome..
people slalu judge bdk2 IPTS as tak pandai..but kalau xpandai time SPM dulu pon kitorang xboleh dapat peluang kedua/ketiga ke??
thus, follow your heart adik2..apa yang adik2 nak buat ni baru permulaan untuk kehidupan adik2..SPM bukan penentu segalanya..result gempak pon, time study nanti kalau lalai..hampeh gak..so keep focusing on what you will do next okie..=)

Sunday, April 17, 2011

its all about you by mcfly

currently this song stuck in my head..after hearing it at 2 days and one night( love that show and call me typical lady who love to watch kpop show..but who cares..)

It's all about you
( It's about you)
It's all about you, baby
(It's all about you)
It's all about you
(It's about you)
It's all about you

Yesterday, you asked me something I thought you knew.
So I told you with a smile 'It's all about you'
Then you whispered in my ear and you told me too,
Say 'If you make my life worthwhile, it's all about you'

And I would answer all you're wishes, if you asked me to.
But if you deny me one of your kisses, don't know what I'd do.
So hold me close and say three words, like you used to do.
Dancing on the kitchen tiles, it's all about you.
Yeah...

And I would answer all you're wishes, if you asked me to.
But if you deny me one of your kisses, don't know what I'd do.
So hold me close and say three words, like you used to do.
Dancing on the kitchen tiles,
Yes you make my life worthwhile,
So I told you with a smile...
It's all about you.

It's all about you
( It's about you)
It's all about you, baby
(It's all about you)
It's all about you
( It's about you)
It's all about you

Friday, April 15, 2011

tutorial pashmina khas untuk cik azza~

video
this is my first video on shawl's tutorial(pashmina)~
and for me its wayyyyy toooooooo AWKWARD..
i hate seeing myself in a video..cause it make me wanna laugh badly..~~
so Azza..u better watch this..or kecik ati mak nak..~
and i am doing this video with the help of my adik yg actually ckp..'cptlah kak nurul..orang nak guna laptop ni..cte my princess xabes lagi..!!!!'
and sorry for the video quality..JUST ENJOY THE SHOW ya..~~<3

Thursday, April 14, 2011

lega~

sungguh lah lega bila exam dah habis..wee~~
boleh lah aku menonton tv/ tgk movie..layan cte korea.haha
and benda2 lain..but I know it wont last long cause next week we still have to attend all the classes again and hantar my lab report/ lab session and etc2..~
and the cycle goes again..huwaaa..~~
i seriously need a break..
owh..kat facebook I know people asking me to do the tutorial for my new shawl/new look..
ntah lah bila AKU akan buat kan..since..I DONT LIKE TO SEE MYSELF IN A VIDEO..~
i do think i look reallllyyyy gedik in a video and wayyy tooo awkward..believe me..
korang datang lah umah aku..nanti aku ajar..hehehe..=P

i really needs something sweet right now..rasa mcm hypoglycemic pulak..dah lama tak mkn sweets/ chocolate/ ice cream..craving for it..

owh2..to my dearest friend whom I LOVE THE MOST...yes you..~i just want you to know..that I do LOVE you so much..
I dont mind with all the changes that happen all around us..
with your emotionally unstable,
your examination,
your friend,
your feeling,
your little love story that you dont wanna share with me..
I DONT MIND THAT..i will be here waiting for you to be ready to tell me all that, spill out whatever in your mind..
I'm just hoping you can be who you used to be..
a person who could laugh, love and stay happy with yourself and have confident in you..
and I just hoping that I could shed away the tears in your eyes and throw away the sorrow in your heart..
be your guardian that could protect you from the evil person that break your heart..
but I can only do all this thing if you let me..
please and please..dont ignore me anymore..cause I dont know what that I did wrong..
I just want the best for you so you could always be happy..~
I MISS YOU..the real you.. and I always have hope that you will one day get yourself back..~
and hear me..this is all truthfully from my heart..
I accept you for who you are..I've been there for you in the happiest time..
and I will be there for you in the darkness of your life..
cause I know..you have gone through all this with me before..~
you know who you are my dear..<3~

even if you've lost everyone around you..you still have me..you just have to take a glance besides you..cause Im always there..~

Saturday, April 9, 2011

hati manusia..

bukan senang nak faham hati manusia..
walaupun dah kenal bertahun-tahun..
manusia berubah..betul..tapi sepatutnya kearah yang lebih baik..

kalau aku salah..aku pohon sentiasa ditegur..
bukannya simpan dalam hati..pastu perli-perli..
tak pun mengumpat kat belakang..
aku jenis yang sound direct je..
so aku harap orang pon akan do the same kat aku tp with manners lah..

aku pantang betul lah kalau orang asyik mengungkit-ungkit je..
kalau tak puas hati bagilah tau..
tak payah kias-kias..
ni buat penat aku je fikir apa salah aku kat korang..
bila tanya jawab..'mana ada pape lah dayah..ko xwat salah pon..tak payah lah touching'
korang pon tau aku TAK SUKA orang berkias ngan aku, tipu aku and perli aku..

bila aku tegur korang marah..bila aku senyap korang kata aku baik sangat..
apa yang korang nak sebenarnya ni??cecita ngan aku apa masalah korang ngan aku..
aku boleh be open to you guys..INSYALLAH apa yang salah aku betul kan..

sorry lah kalau aku ter'appear' gedik di mata korang..ter'appear' baik gle, ter'appear' mulut laser..ter apa2 lah..~
tapi TAK PERLU layan aku macam aku tak ada hati..sebab aku pon sama ngan korang..
punya organ yang sama..

persistent acute inflammation is one of the cause of chronic inflammation..thus, please do inform me and take your healing medication from me if you have any problem with me..thank you..~

Tuesday, April 5, 2011

biochem, pharmaco, physical chem, bioinfo, microbs, pathology..~
please be nice to me..
please lah datang mood study..~
and please lah otak jangan serabut sangat..huhu
and please lah people dont cari pasal with me at this moment..please2..~

to family Pak Long..sabarlah dengan dugaan yg Allah bagi..sesungguhnya orang yg diberi dugaan adalah orang yg dikasihi Allah..
Allah datang kan ujian untuk melihat sejauh mana kita mengingati-Nya..
doa banyak2..jangan pernah putus asa dengan Allah..sbb Dia xpernah tinggalkan kita semua..~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...