BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 12, 2009

driving class,QTi and JPJ test!

huh..im actually waiting to write this thing...
but i just want to finish the QTi first...

ok..on the first class tu..cuak gak lah..tapi oklah..aritu aku blaja ngan sorg abang ni..dia wat on the road..aku wat dalam litar je aritu..memule blaja naik bukit rendah dulu..aku try 2 kali je sbb actually bkt aku dah tau lah sket nak balance minyak n clutch as aku dah pnt berlatih ngan ayah aku kat masjid..n kat umah aku(yg kene marah ngan abah byk kali sbb asyik mati enjin je..huhu)..lepastu cikgu terus suruh aku wat bukit tinggi..and oklah..pastu blaja parking(which is ikut step)..then three pointer(second aku try aku fail sbb mati enjin n stop lbh 2 kali..huhu)..pastu aku wat oklah...bali tu masyaallah pnt nye..tangan aku dah sakit gle sbb kene pusing stereng tu byk kali(x biasa lagi..phm2 lah)then kaki sakit gle sbb actually aku x sampai sangat nak tkn clutch tu walaupon kerusi tu dah paling dekat aku tarik(maklum lah...)aku x tau napa abis je kelas aku mmg rasa cam arrgh x mau blaja lagi...xbest(tp nak bawak)..lagi2 aku pikir pasni aku ada 4 jam kelas..esoknye mmg rasa cam ala..lagi 2 ari ada class..x nak gi!pastu day before ada class 4 jam tu cam..takut arr..tapi..xpelah aku dah ingat dah..tapi cuak gle nak wat o the road..

so..ari sabtu yg aku abiskan 4 jam dalam keta(aku je yg tau pnt x pnt dan berapa kali aku tgk jam)..ok aritu memule aku wat dalam litar je..ntah nape lak aritu aku asyik x smpi tpt kat atas bkt tu..sakitnye ati..)then abis wat dalam litar trs gerak gi on the road..ngeee..memula cikgu tnjk arr jalan 1 tu kat aku..pastu aku drivelah..katapon first time on the road byk lah salah..huhu
pastu wat jalan 2 lak..cikgu dah kata lak..ok skrg saya diam..kalu salah saya tgr..jln je..x de maknanya cikgu diam..asyik salah je..haha..tapi pastu aku tgk selamba je cikgu main sms kat sebelah..aku pon jln jelah mengikut apa yg diajar..then b4 balik aku main2 lagi dalam litar tu..huhu..as usual..lps ni QTi..cam x ready je..takut..aku rasa cpt gle as aku baru gi dua class je!
tapi cam sblm ni esk nye aku fikir argh..nanti ada test.takut!!!..nak practice lagi..aku x ready..
tetibe esoknye(day b4 test) aku cam rilex..ala chill lah..blh nye..rilex je tp serious mlam tu aku tido kul 2 pagi..

esoknye kul 8 pagi aku dah bangun..ari ni aku nak amik test..aku blh rasa all the butterfly in my stomach..ngee..kul 12 aku bersiap arr tunggu cik zul amik..skali tungu2 dah msk kul 1 ptg..dah cair makeup tunggu kat luar..akhirnye dia amik..then cik zul gi hantar bdk kat imc,anta kembar ni balik..pastu baru kitorg tunggu cikgu shah kat dpn giant 13..so aku pon gilah metro ngan sorg ni nama dia shakinah kot..dia ni peramah..
so pastu sampai metro,aku gi solat,shakinah ngan cikgu gi practice dulu..so pastu baru aku practice..dan time tu jugaklah aku rasa aku blank sangat..takut n sume lah..gila lah..tu kot mental block..wawawa..banyak gle wat salah..cikgu pon asyik tanye ok x?..huhu..so dah sampai blk metro trs daftar wat QTi..cikgu kata aku gi ngan cikgu pompuan skali dapt cikgu laki..masuk je keta..rasa clutch dia lain gle..enjin dia pon lain..aku pon terasa sangat x selesa..tp aku pon watlah bkt and parking(three pointer x wat sbb dia srh trs wat on the road)..then jalan dalam metro dia dah srh aku trs gear dua..so aku ikut jelah..sampai dpn metro nak lintas..adoi..enjin lak mati(x penah ni selama blaja ngan cikgu)..then aku pon jalan jelah..dia diam je..tapi serious dia actually byk gak tlg..then dah nak blk tu sampai traffic light mati lagi enjin..bkn skali..2 kali..argh...
then last2 dia suruh aku tkn je minyak tu..amboi aku nak belok x kan nak tkn je minyak..pastu dia pon cakaplah.."kalu ikut ni x lulus ni..kene byk latihan lagi ni.."aku pon senyaplah..dalam ati kata.."dia kata kalau ikut x lulus..ni lulus ke x??"..tapi x tanyelah..sampai metro msk pej akak kat kaunter tanye lulus x?aku pon jwb "ntah..x lls kot"..skali dia tgk paper tu.."ni lulus ni."aku pon cakap terima kasih jelah kat cikgu tu..
pastu bagi kertas tu kat cikgu..cikgu pon ckp lah kuat2 apa aku salah..(diam2 sdh)aku wat salah 6 dowh..gle x..haha..siap dia tulis kawalan clutch kurg baik..sabar jelah..
pastu naik ngan cikgu ok lak..makne nye mmg aku x selesa bwk keta tu..haha..tapi terpaksalah kan as aku gi JPJ nanti ngan keta mane pon aku x tau..!isy3..hmm..ntah lah..!

mintak2 JPJ nanti pass lah yew..!

3 comments:

araizra said...

abes ar test jpj nnt..
haha..
(x membantu lgsg..)
ngeee

cik hidayah said...

siut gle..
bagilah kata2 semangat sket...
taulah dah dapat lesen..
waaaaaaaaa!

ILYnani said...

hoii, kau same lebih kurang dgn aku,
cikgu cakap, ok, kat jalan raye nanti saye diam,
sekali memang dia banyak membebel la,
aku wat salah je,
blank gila weii, HAHA ;D

semoga kite same2 berjaye,
amin amin. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...