BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, February 18, 2012

best great thing!

assalamualaikum..
ok secara jujurnya memang aku rindu matrix..
sangat2 kot..
tapi not as much as tonight..
why??
because of this picture..
thanks to yon for reminding me..:')
so..allow me to describe this picture and the memories within it..huhu

1. my resident..A4.4.4..yup, my block is actually facing the boy resident..dan terima kasih kepada pihak matrix yang memotong pokok2 besar kat belakang blok tu maka aras kami ni sungguhlah seksi..tak tipu! pernah nampak kak ola pakai short sambil lari2 kat kak hidayah masuk bilik dia dari loji time tengah jalan daripada koperasi* yup pemisah antara blok kami n blok B1 adalah loji..

2. dewan kuliah.. sumpah rindu gila!! aku masuk degree tak ada dewan kuliah sbb batch aku 50 org je..so duduk dalam kelas je..ok, i miss a lot of thing from matrix including tutorial class cause we dont have any..seriously! DK5, DK6 and DK3..DK yang selalu tade aircond/kerusi dah tercabut n etc..hihi..

3. lab..lab usually untuk kelas biology and kimia..conducted by madam wien and Pn Aziah and Pn Zuraidah..huhu..seronok...first time bedah tikus kat situ..and yup..I conducted it..hoyeah! tapi sekarang kelas dah ramai..kadang2 je dpt membedah tikus tu..kalau tak tengok jelah..lgpon sekarang selalu guna katak..its not the same as its slimy!!

4. tutorial room.. ni untuk kelas english dengan madam wana and kelas math dengan sir nik majizaidi..! sir sampai sekarang rapat and even open house raya haritu pon dia dtg dari pilah! sir dulu garang! serious takut nak masuk kelas dia sbb dia suka suruh orang buat kat depan..kalau tak siap mmg nk kena lah kan..huk3..sekarang sempoi je dengan sir..hihi..

5. susur gajah dari blok aku ke surau., ni adalah laluan wajib aku dan budak2 aras aku pegi koperasi..rindu gila sebab kat laluan tu kitorg selalu cerita macam2..then kalau jalan lalu bawah* laluan kereta mmg korang suka je kan mengusha orang..hoho.. jalan dengan zura, alifah..usik dengan lagu apa tajuk dia ntah yang salwa guna as dia punya alarm yg bagi aku wat nk tido adalah..and one word we often said bila ada yang jalan tengah2 jalan: Jalan ni mmg jalan bapak aku..~

6. Surau..ok, kita mmg bukan budak surau.. pegi surau kalau ada ceramah yang wajib and bila bulan puasa sebab nak buat terawikh..tapi salwa selalu nya tak pegi sebab dia pi tdo n buat sendiri kat bilik pukul 5 pagi..hoho..rindu nya! kih3..

7. koperasi..owh..too much thing on the koperasi..beli nips, beli roti, beli kaya, beli coklat.. beli apa lagi?? n jumpa sapa?? hihi..just too many things to describe on the koperasi..too many memories..

8. susur gajah ke blok C.. ni aktiviti hari jumaat.. release tension dengan panjat ke blok C.. nak tahu apa aku buat kat atas sana? main buaian kat taman permainan dengan anak pensyarah..>.<
hihi..jujur neh.. and tiap kali jalan mesti tengok aras bawah blok C5 tu since aras bawah tu ditutup..penah dulu diceritakan pernah jadi kes bunuh diri.. betul atau tidak tak tahu lah..huhu..

9. blok B4: sejujurnya aku and member aku malas gila nak berhadapan dengan blok ni..kenapa? sebab ramai sangat yang aku kenal or diorang kenal aku..*apa kes bunyi pelik semacam je..
ok, blok B4 adalah blok lelaki and aku rasa ramaiii gle member2 lelaki aku kat situ..bad, yon, faez, arep, ubai, kamil, saha, haikal n etc. n chances utk terserempak adalah tinggi ble nk ke tmn permainan or pegi panjat bukit untuk jungle trekking pagi2..huhu..

10. tiada dalam gambar.. sebab aku nk cerita pasal cafe..cafe adalah tempat lepak aku n mereka..bila habis exam, weekend, lunch..aku selalu makan dekat cafe A..yup, cafe yg paling ramai manusia..aku makan kat cafe C bila terasa nk makan burger..n cafe D bila rasa nak tukar selera n study week..huhu..cafe B tak pernah makan sbb aku perempuan..which mean mmg nak kene bahan lah kalau pegi sana..huhu

11. satu lagi tempat adalah library.. yup, aku bukan kaki library..pegi library sebab nak keluar duit and maybe sebab teman member study..kih3..ok, study week adalah aku pegi..and one more place is OSC..tempat aku berdiskusi dengan budak kelas..huhu..

12. bukan tempat..tapi satu memori..rindu sangat semua tempat ni and I almost cry.. seriously..sbb semua tempat ni aku spend dengan orang yang banyak ubah hidup aku and banyak bawak kenangan manis dalam hidup aku. Walau macam mana pon nak lupakan semua ni, aku tak mampu.. di setiap tempat tu ada kita..ada memori and semua yg bermakna dan menggembirakan.. susah bila ingat sesuatu tanpa ingat kenangan dan orang yang mencipta memori tu.. but somehow, things need to let go..

everyone have move on.. semua dah half way towards success..I pray to Allah that one fine day, we all will meet again and cherish the moment. No harm, no pain, no cries. InsyaAllah..
I miss them :')

3 comments:

cik misi said...

aku pun rindu matrik jugak

Amirul Jasmi said...

Kan Hidayah? Rindu jugaklah..
Btw, my block is B2 & miss nak mkn dkat cafeA sbb sedap n murah.

cik hidayah said...

no: Rndu gle matrix..sgt2..rndu korg, h5p2..huhu..aku kan anak angkat prac korg..↲Amirul: yup2 cafe a mmg murah..tp ada gak mmbe kat cafe b murah..hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...