BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, January 29, 2011

love story..decoded

sekarang ni ramai sangat yang nak aku jawab persoalan cinta ni..
mentang-mentanglah umur aku dah masuk 20..
ok here..the first entry that that I ever write on love..

'hidayah, ko pernah couple?'

soalan ni dah biasa sangat di tanya kat aku terutama pada member2 yang baru nak kenal hati budi..and there's only one answer for that..which is 'xpernah..'
this is the truth and there's no other truth than this..

kenapa?

great question..jawapan mudah is..'entah..malas nak fikir'
jawapan susah..yang sebenarnya..
i'm not ready for all this thing and I have my point of view on love relationship..
aku tak nak bercinta sebab it is unpredictable..
aku lebih selesa berkawan..
korang boleh agak apa akan jadi in future?
will that person then be your husband?
for me, this kind of relationship bukan untuk trial and error..
bukan kalau tak suka boleh campak masuk tong sampah..
its not..
(sangat susah aku nak terangkan sbnrnya kat sini..)

maybe antara korang yang pernah dengar pasal couple tu haram..
aku tak boleh nak huraikan about this sebab aku masih belum arif lg pasal ni..
ramai yang buat bercinta ni is a must..
konon macam nak cari calon lah..
but why cant they just be a friend??
dah confirm korang rasa dialah yang paling sesuai baru korg terus je pinang anak dara orang tu...kan senang..~
ada satu blog yang aku baca..
dia ada ckp..dia xkish kalau awek dia jumpe someone yang lebih baik dari dia and decide untuk pilih orang tu dari diri dia..
for me..apa yang dia fikir tu betul..sbb bnda tu for our future..so let them decide..

reminder for anda dan diri sendiri: the words love tu kalau boleh aku nak khaskan untuk someone yg really deserve to get it..cakaplah aku ni tak de perasaan ke, hati batu ke..this is me..those words are really special which meant for a special person..<3

4 comments:

nani :) said...

aku setuju!!!! aku rase nak bercinta lepas kawen mesti best ;)

fy said...

sgt stuju cousin!!let us be kumpulan hati batu..hahha..!!

cik hidayah said...

nani:tau xpe..kita kawan je ramai2 ye..huhuhu
min: habislah mak2 kita sume risau lg..hahaha

You're Not Alone....S.B.N.A said...

hahha...tau x pe...~~
kalo cm 2..mak aq la paling risau..tp dun worry coz aq serahkn kat mak ayh aq..hoho~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...