BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 22, 2009

japan trip part 8-hanami..sakura


the day..actually before we depart from malaysia lagi we all were so excited to see sakura..and we've been waiting for this day..siap dah tetapkan baju apa nak pakai on this day..huhu..so here come the hanami..

kalau sesiapa yang belum baca post yang before ni..Hanami bermakna piknik di bawah pokok sakura yang sedang berbunga mekar..time ni semua jepun2 ni akan berpiknik dan minum sampai mabuk..menurut seorang embassy nye staff ni..dia kata hanami waktu malam lebih meriah..sbb diorang akan nyanyi sama2..seorang akan start satu lagu yang semua tau..then diorang akan sambung2..dah mabuklah katakan...huhu...
so back to our journey..memula Along Ed kata kami hanami satu family je..tapi kemudian staff embassy malaysia ramai yang dapat tahu..inilah kelebihan kalau jumpa orang Malaysia sendiri kat negara lain..x kisahlah kenal tak kenal..asal boleh..buat kampung melayu kat tengah2 taman tu..haha..lepastu student pon dengar hanami ni..so diorang pon nak ikut sekali..

so..kami pon bertolaklah dalam 4 kereta ikut kami...haha..kesian kak akhfa..malam tu dia masak nasi lemak..pukul 4 pagi baru tido..so dalam keta tu baru dia tido..sampai sana memang ramai lah orang melayu..wahh..x rasa macam kat jepun pon..kitorang sume ada bawak set bbq..and ada periuk nak goreng memacam..jepun2 tu sume tengok je..sbb group kami besar..then aku n adik aku apa lag..snap picture lah..!




then tengah makan2 tu the student pon sampai...they brought some food jugak..bawak nasi ayam lagi..woohoo..!banyak nye makanan..!then we eat..eat and eat..ada sotong bakar,ayam bakar,cucur udang,scallop bakar..sume sedap2 as mmg fresh gile..then snap picture lagi..tengok student tu..memang nampak stylo lah pakaian diorang..memang macam jepun yang dalam movie tu..bt..honestly macam lembut sikitlah..huhu..sorry to say..memang betullah..huhu

nilah student malaysia n staff embassy with our family time hanami...






then..kami gi rumah sorang cikgu ni..suami dia wat master kat jepun..so kami pon jalanlah ke rumah dia untuk solat..then sambil jalan tengok rumah jepun ni..lawa2 taman dia walaupon kecik..then sblm balik snap lagi picture..




so..kemudian kami pon pulang..sambil tu anta my parents pegi akihabara..diorang balik by train..then kami pulak balik umah..on the way kami lalu kat megura river and tokyo tower..huhu..then when my parents balik..diorang beli kamera baru which blm ada kat malaysia..and a electronic frame..and my LENSE..!!yeay...then malam tu kami berkaraoke until midnite..adam dah nyanyi dulu lagu yesterday and enjit2 semut..wawawaa!owh..did u see adam's picture..here lah..

2 comments:

i am HUZIE...just HUZIE.. said...

is it just my eyes?
last time my dad went to japan, the cheri blossomn ( sakura in english ) was pink...seriously...
but then again, that was like 10 or 11 years ago...or maybe it was at other part of japan...i dunno...

cik hidayah said...

there's 2 type of sakura..the white one and the pink one...and i wasnt lucky to take a picture with the pink one...:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...