BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, March 10, 2009

i dont like!!

okay maybe i have to write this down so that my friends will know me better...
Here is some things that i dont like..

1.i really dont like to answer phone when i am asleep/trying to sleep..so whomever call me up from 10pm and above will not be answered okay!

2.i dont like to answer phone when i am on a moving car..meaning i am on the way to a place..it just that i dont like unless it is an emergency and if you are my family but if you just want to chat..when i say im on a car that's mean i dont want to chat..!

3.i dont like a message from a stranger..when you text me n i reply who is this..dont give me answers like "x kan x kenal kot../manusia../nak kenal boleh x../and etc...
it just so annoying...kalau aku tau x delah aku tanye...n bab nak kenal boleh x tu it was so lame...ntah hape2..apa kata mulakan terus ngan salam n kenal kan diri sendiri dulu..barulah org respect n immediately becoming friends..btl x..?

4.i am a text person..and i dont really like to chat on the phone except for my dearest friends and family...

5.I hate people yang pentingkan standard hidup..!walau sapa pon kite..kite tetap sama di mata ALLAH..sapa kita nak banding-bandingkan orang lain...!cube bayangkan kalau sume orang kaya..sume orang kerja kat pejabat..sapa nak jadi orang susah yg kita boleh menambah pahala dengan sedekah..!betul x??

6.i dont really like perfecionist..walaupon aku dalam sesetengah perkara aku pon perfectionist..tapi..bukan dalam sume perkara..dari hujung rambut sampai hujung kaki perfect..nama pon manusia..x kan lah perfect..betul x??!sbb ada sesetengah orang cara makan x boleh camni..cakap x blh camtu..jalan salah..minum pon ada cara..pegang ni x blh..serba serbi salah lah!!..geram nye rasa..!ntah hape2..

7.music bukan jiwa aku..dan i CAN live without music..!so jangan kutuk lagu yang ada dalam phone/mp3 aku..

8.hmmm...ape lagi eh..aku x suke buat andaian negative...kita idup kene selalu positif..so that x delah tension memanjang..and aku akan sentiasa fikir cara untuk selesaikan problem aku..n i try my best not to escape from my problem..

9.please dont ask me out during holiday and weekend..sbb tu family time aku sbb aku mmg family person..family come first..!tapi ni bknnye aku x suke cume kalau boleh mmg aku elakkan..sbb aku nak gak melepak ngan family aku...btl x??
BTL3(kata upin n ipi..huhu..)

10.i dont like a hypocrite or being a hypocrite..that's just not the way i am..memang ada orang kata mulut aku laser and all..but aku mmg jenis yg honest..kalau aku marah memang aku marah..tapi aku rasa mulut aku dah berlapik sikit sekarang ni..tapi bile aku cakap laser2 tu aku dah tak simpn apa2 dalam hati..it's all out so nothing for me to ungkit2...let bygones be bygones..so aku minta maaf bebanyak kalau ada yang kecik ati ke pae..tapi tulah aku...aku x suke simpan perkara yang menyakitkan hati aku..biarlah habis time tu jugak..!

hmm...tu jelah wat masa ni..so aku berharap korang pahamlah apa yang aku tulis ni..
bukan niat nak mencederakan hati/mana2 organ dlam badan korang..cume aku harap korang dapat lebih memahami aku dan mungkin pasni aku blh memahami korg plk..
especially the first 2 tu..tolonglah jangan wat..!!huhu..nanti aku post lak apa yang aku suke..kalau aku ada masa dan perasaan nak tulis..!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...