BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, June 1, 2012

jodoh yang indah~

assalamualaikum..

jodoh itu urusan Allah..kita mungkin berkenalan, berkawan, bermusuhan pada waktu sekarang..tapi siapa yang tahu apa yang akan jadi antara anak-anak kita.-(me,2012)'


hoyeah, awat dayah cite pasal jodoh je?
opps, jangan salah faham cepat sangat ok..
tak semestinya bila cakap pasal jodoh, nak cakap pasal kahwin..
kalau dengan kawan-kawan pon kira jodoh jugaklah kan nak kenal and berkawan..
as I have mention so many time in my blog before that I have my girlfriend yang comel and cantik..
kami berkawan dari zaman sekolah.
terutamanya SSAAS ataupun sekolah seksyen 2..ala yg dekat dengan ABC frado tu..hoho
yin dikenali waktu sekolah agama and dia jiran aku dekat seksyen 8 before kami masing2 pindah..
nani, teha dan yin satu kelas since form 1..kelas A..
aku je tercampak dekat kelas hujung..
then form 2, aku masuk kelas B, and diorang pulak still kelas A.
and sejak tu kenal nani and teha macam tu je..sekadar kenal sbb waktu tu, kami combine kelas untuk PJK..
waktu form 3, nani and teha join aku kat kelas B tu..
so sejak tu kami rapat, sebab waktu form 3 tu satu kelas semua nakal2 tapi PMR hebat jugak! Alhamdulillah..
form 4 nani masuk teknik, 
and aku masuk kelas B walaupun sepatutnya aku satu kelas dengan yin and teha..
dalam kami semakin rapat dan rapat sehingga hari ini...
kami tak tahu satu takdir yang berkait antara kami semua..

semua bermula tahun lepas..
sedang kami berborak cerita macam-macam..
then, tetiba terbukak cerita bestnya study overseas..
I especially, really envy when my umi and abah keep repeating their stories when they studied in Australia..
and suddenly, yin pon cakap.. parents dia pon study Australia..
so I asked, berapa umur parents dia since budak2 Aussie memang selalu buat gathering especially my parents batch walaupun berbeza university.
then dia kata lahir 1965..
Oooo! sebaya..dok tanya2, pusing2 bagai..then yin kata, parents dia buat preparation dekat UiTM Shah Alam..
snap! sama dengan abah!
ntah2 kenal..and after a few weeks later..
MasyaAllah, mak yin kenal abah aku..siap ada gambar semua..hoho
serius terkejut sangat2..excited gila..!
but the excitement didn't stop there..

minggu lepas,
nani masuk wad..
then aku cerita dekat abah..and cakap nak melawat..
tapi abah suruh pegi sendiri since HKL tu sesak..
then, on saturday aku pegi rumah mak ucu untuk tolong kenduri aqiqah Adnin..
abah tak ikut sebab pegi reunion teknik johor dia.
AND GUESS WHAT?
Abah met uncle Abd Halim..
siapa? Ayah nani lah!
serious excited gila macam nak melompat bila abah bagitahu kat kenduri Adnin tu..
nani pulak dah tweet sampai 5 kot..hahaha..
serious tak jangka kan..
20 tahun lepas dan 30 tahun lepas, parents kita pernah berjumpa dan berkawan..

kemudian aku terfikir..
apalah takdir yang anak-anak aku akan dapat pulak?
ini sangat RARE kot..
betul2 jodoh!
kuasa Allah..SUBHANALLAH!

'"KunFayakun..
Jika ALLAH menghendaki sesuat hanya berfirman: 'Jadilah'..; maka jadilah ia.."

(Surah Yassin; hujung ayat 82)"

p/s:..mungkin kita bertemu sekarang untuk menemani kita selamanya..mungkin kita bertemu sekarang untuk mengajar kita sesuatu..mungkin kita bertemu sekarang untuk berpisah.. mungkin kita berpisah sekarang, untuk satu pertemuan yang telah dirancang.. dirancang oleh yang Maha Perancang di satu masa yang kita tak sangka..sama seperti kisah aku dan girlfriend tersayang..~ Allahuakbar..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...