BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, June 25, 2011

perempuan~emotional and super jealous

assalamualaikum..
so, entry lepas aku dah tulis pasal lelaki..
now aku nak tulis pasal perempuan..
and reminder: aku bukan tulis untuk jatuhkan kaum perempuan..tapi kalau bukan aku yang perempuan ni yang tak tegur..korang ingat lelaki akan tegur ke?? boys~~


STATUS
nowadays semua orang ada facebook/twitter/ FS/ tumblr..
tapi kan..bila bab update status and tweet mesti perempuan..
and setiap tu MOSTLY bersifat emotional..
tipulah kalau aku kata aku pon xpost status yang emo..
tapi aku jenis yang kalau marah..aku tak reti nak luahkan..walau dalam apa bentuk gaya pon..hehehe..
cuma kat sini, aku nak tegur cara korang luahkan perasaan tu..
perlu ke mencarut??perlu ke nak cakap S**L, D*M*, BO***, SH** dan yang seumpamanya..
cakap lah aku ni perempuan yang girlish or whatever..but apa yang aku tau..
ISLAM ajar aku untuk menggunakan ayat yang manis untuk didengar..
macam mana marah pon kita kat sesiapa pon..
tak payah lah nak keluar bahasa2 kasar tu..
istighfar tu lebih baik..
lelaki selalu kata, perempuan suka perang mulut..
tapi zaman dah berubah..dunia dah maju..tak gitu??
maka perang status pon terjadi..
dan satu networking tau anda dan dia bergaduh..
yup..aku pernah jugak buat benda ni..
tapi kat status orang len..hehe..dan benda tu yang mengsettle kan masalah kami.( serious aku takkan buat lagi)
perang status lak kalau gaduh pasal berebut lelaki bagi aku lagi memalukan..tak payah lah nak cerita minah tu rampas pakwe ko..sampai ko nak ber carut-mencarut kat wall tu..serabut wall ko and buat tambah dosa je weyh..yang bahagia lelaki tu jugak..


JEALOUSY
perempuan kuat jealous..aku setuju..tapi..berpada2 lah sayang2 ku semua..
awak nak tau kenapa kena berpada??sbb jealous boleh menyebabkan hubungan anda mengalami masalah..hubungan dengan siapa??dengan boyfriend??tu ofcouselah kan..tp aku xkisah pon hubungan yang tu..sbb aku tau pakwe korang ramai yang pandai memujuk and kaki ayat..tapi hubungan korang dengan orang lain..
ingat weyh..korang hidup kat dunia nie, bukan ada korang and pakwe korang je..
masih ada manusia lain yang wujud di dunia ni..
camne boleh gugat hubungan dengan manusia lain?
ok, korang selalu jeles dengan siapa??
dengan kawan baik bf korang?
dengan ex-gf pakwe korang?
dengan sepupu pakwe korang??
korang tau tak siapa diorang semua ni dalam hidup pakwe korang..??
orang yang pernah mencorakkan hidup pakwe korang jugak..
diorang pernah ada ngan pakwe korang before kenal korang lagi..and sometimes they are the angel yang dah banyak menabur jasa..
tak salah jeles..aku tau korang sure bising ble kata..
'takkan ngan ex dia pon tak jeles??ko bukan pompuan ke cik dayah??'
yup..aku pompuan..and kalau aku jadi korang pon aku akan jeles kalau tengok si dia dengan ex dia..
but! ingat ye cik-cik yang comel sekalian..
kalau korang jeles..sampai nak marah2..sampai hilang adab kesopanan dan kesusilaan..and hilang segala apa yang Islam ajar kat kita..
korang rasa cemburu korang tu elok ke tidak??
orang lain pandang..buruk weyh!!
orang dok kata..'hek'eleh pompuan ni..emo gle...cam lah orang nak sangat pakwe dia..'
so, apa korang boleh buat is..korang cakap DIRECT je kat pakwe korang..'saya jeles!'
kalau betul dia sayang korang..diorang akan paham..and terangkan kat korang..
ok lelaki mulut manis..aku tau..
tapi kalau kawan2 perempuan yang korang jeles tu tau and sedar diri..diorang akan jaga hati ko punyalah..kalau tak apa kata korang be friend dengan orang yang korang jeleskan tu..
tak salahkan..??tambah networking..hohohoho

ok, dah panjang aku tulis..aku just nak tulis lagi..
apa2 yang korang buat..fikir 2-3 kali..
nak post status, fikir 4-5 kali..
kalau tak korang akan memalukan diri korang sendiri..
ingat kalau gajah sama gajah bergaduh, pelanduk tersepit ditengah2..
kalau perempuan sama perempuan gaduh, lelaki tersenyum di tengah2 lalu berlalu mencari perempuan yang lain..hoho..
fikir-fikirkan..anda dah 20 tahun kan??hohoho~

p/s: this entry is for general..not intended to hurt any person.. aku tulis sbb aku care dengan kaum aku..go GIRLS AND WOMEN!!~assalamualaikum..=)

2 comments:

Only this Girl said...

Nice shoot...kalau 'tembak' kat someone yg terasa, memang terasa weyh..anyway, post yang nie memang aku pon setuju cik dayah..hahah ;)

Arcrum said...

And thats y i close my fb. Pmpn ni mmg. ish3 :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...