BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, March 4, 2011

girls and boys..~

secara jujurnya..
aku sangat ramai kawan2..tak kisahlah kawan baik ke, xbaik ke, sahabat ke and etc2..
i just want to share differences ada member lelaki and perempuan..
dulu..aku sungguhlah tiada langsung member lelaki..
bila kat matrix barulah rapat dengan kaum adam ni..
and untuk apa yang aku observe..
kadang2 having a boy-friends are not bad..
diorang kadang2 lebih open minded, lebih sempoi and lebih senang nak berurusan..
sebab diorang tak senang kecik hati tentang hal2 yg remeh temeh umpama..

'nak makan apa eh hari ni??kau makan apa??makan ni nnti gemuklah..makan tu kang xsedap..kau makan apa?'


kalau lelaki..lantak hang lah nak makan apa pun..

perempuan senang emo..tu aku tak nafikan..~
aku pon perempuan..tapi pada2 lah bab emo ni..aku senang je..kalau nak orang hormat kita..kita kene hormat orang lain..kalau bnda yg kita nk org buat utk kita tu kita pon xsanggup nk buat..maka apa perlu org buat utk kita??~xpaham..


'weyh..jomlah teman aku pegi shopping..aku nk beli barang ni..please..'
'sorry weyh..aku tak boleh lah..aku nak study arini..'
'ala..study tu ble2 blh..bknnya ada test ke quiz ke minggu ni..'
'sorry arr aku tak boleh lah..'
'tacing arr ngan ko..'


bagi aku benda2 kecik cmni..xpayah kot nak tacing2..kalau shopping pon ada hak pengguna..hak berkawan n privasi dia pon xboleh diganggu kan??lelaki pon aku tak nafikan ada gak macam ni..tpi lelaki selalunya xde lah nak tacing lama sangat..

lagi satu..bab study..aku rasa kalau study group tu semua perempuan..keje tu akan jadi sangatlah lambat..sbb byk sangat distraction..gosip sana..gosip sini..tp atleast put a boy in the group..tapi yg betul2 nak study lah bkn flirt or study dua org je(dating)..it do make a different in those study group..

and one more..kenapa perempuan suka sangat jeles~mmg jeles tu penting at certain level..BUT kalau melampau sangat aku rasa mcm tak perlu kot.. In the case of boyfriend(the so-called special)..perlu ke the girl add sume kawan2 bf dia..and bila korg kenalkan diri as kawan bf dia..dia jwab..

'owh..nice meeting you AS HIS FRIEND'..

omg..that's so annoying ok..~ko ingat sume orang nak bf ko tu ke??please lah girl..grown up..thats so childish..and dah ada bf tu..jagalah maruah..bukan men ikut je cakap LELAKI itu sedangkan dia blm jadi LAKI sah korang..~

habislah aku kene kutuk ngan kaum hawa pasni..aku bukan nak jatuhkan kaum aku..tapi benda2 yang aku rasa perlu ubah tu..korang ubahlah..aku bukan nak back up lelaki..aku pon masih ada gak feminism tu(hoho)..tapi apa yg baik kita ikut..apa yg xbaik kita ubah..ye dok??huhu..

just a post to ingat-mengingati sbb aku sayang kaum aku..




4 comments:

love_my_self said...

laki hipokrit,xkisah la kwan or not..and i hate them~laki x leh jd kwan baik dgn pmpuan bcoze terlalu berbeza...

cik hidayah said...

lelaki boleh je jadi kawan..tp ko kene lah ikut flow diorg n kene layan dia as lelaki n not as perempuan..~

kalau take it serious cm pompuan..mmg xkan ngam nya..

love_my_self said...

kwan boleh la..tp best frendz x boleh...dan x akn terjadi...lelaki x kan tnjuk perangai sbnar kt kwan biasa...

cik hidayah said...

maybe..sbb kita dua jantina yang berbeza..and ada batas yang perlu kita jaga.sbb tu even dpn lelaki bkn mahram..we just couldnt be the true us..

sbb true us akan bawak kepada yg maksiat..

contoh:kalau ngan kawan pompuan ko blh je nak nyanyi2 sempi, nak nangis2, manja2 tp kalau dgn mmber laki..ko pon xleh jadi cmtu..btl x??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...