BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, February 11, 2011

valentine day, vday or whatever the same..~

14th february..
sume orang tau lah what is that day..
lebih2 yang bercinta..
ok since when dayah nak cte pasal this day kan..
which Im the one who wrote the against the couple thingy..
sbb against lah I wrote this..huhu..
ok..blog walking, cik teha bg link neew blog..
in the blog, dia tulis how the velentine never existed..
fact and history here and there proving that there's no one named velentine whom recognized to be the person responsible for the kejatuhan islam..yada yada..~
ok ramai kot tau pasal kenapa v day ni haram untuk muslim..kalau xtau search sendiri..
then this blog which I mentioned before cm nak tegakkan lah benang yg dah bergumpal lagi basah..~
so he wrote lagi..(copy paste jelah)

Ni la kamu Effi..... termakan dakyah setan! Pergi la sambut kalau nak masuk neraka“
"Kenapa lak aku masuk neraka kalau sambut VDay?”
"Pasal ada hadith - Sesiapa melakukan perbuatan menyerupai sesuatu kaum, maka ia termasuk bersama golongan itu”
"So you are telling me if I celebrate New Year, World Cup , AIDS day, Diabetes Day, Hari Pahlawan, Hari Guru , Hari Persahabatan dan segalanya aku masuk neraka la yek. Macam tu?”
“Ko ni memandai he Effi. Hari yang diilhamkan kaum kafir je haram”
"Abis ko ingat hari-hari yang aku listkan tadi tu siapa yang reka? Graduation day pun kaum kapir yang start dulu. Yang baling Mortar Board Hat masa graduation tu kapir yang start dulu! Masuk neraka la kamu nanti!“


so he mention about the other celebration right..that is where he's so wrong..
cause apa hasil daripada all those celebration..??
just wait till the next 9 month..

'berita hari ini, seorang bayi dijumpai di dalam lubang tandas dengan kepala nya telah hancur dan badannya terputus..'

perlu lagi ke cakap is there's anything wrong if I celebrate those day??
kalau bnda yang salah tu..xkan de jadi betul..
salah tetap salah..~
apa susah..kalau nak sangat celebrate tu apa kata celebrate je hari2..
barulah purely sayang menyayangi hari2..ye dak??
tapi eloknya korang sayang je kat laki/bini korang..~

1 comments:

NurulFatehah;) said...

yup2 aku setuju. matlamat tak menghalalkan cara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...