BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 6, 2010

sudah hilangkah hormat dalam diri KITA..~

ok..ni bukan cerita KITA the movie..

maksud kita dalam konteks ayat dia atas adalah kita semua..umat manusia..
kalau tengok tv sekarang..mcm hampeh..bosan betul aku tgk cerita melayu yg menjatuhkan maruah orang melayu ni..
cerita dengki-mendengki..cerita kene rogol beruang-kali dengan pelbagai lelaki sehingga rogol tu menjadi rela..ops..!
keji sangat ke orang melayu ni??
dah xhormat ke dengan kehormatan orang lain..~huk3..
aku ter'tengok cerita ANITA..bkn niat aku nak tengok..dah terbukak tv tu nak wat camne..
dalam cerita tu kawan anita ni datang rumah pagi2..tekan loceng tapi bila nnk anita ni bkk pintu xde orang..rupanya dia lalu pintu belakang sebab nak terus pegi toilet..
pastu kawan dia ni pulak selamba dek dia je duduk kat meja makan tanpa jemput dan cara dia bercakap mmg kalau aku wat camtu kat nenek aku..mau kene bakar ngan abah aku(ops..!)
pastu dia dengan selamba makan sambil menunggu anita yang rupanya tak bangun lagi..
ada ke patut..ajak kawan datang rumah,tp dia tidur kat bilik dia sampai tengah hari,pastu nenek dia penat lelah buat sarapan sorang2 kat dapur..
kalau nenek aku..dah lama kene kejut ngan pembaris panjang kot(nenek aku bekas guru besar).
open minded nya nenek dia kan3??
pastu ada satu part ni nenek dia kemaskan dapur..pastu dia blh baring2 kat sofa sambil baca magazine..owh kalau mak aku lah..harapan nak wat camtu..aku pon tau xsopan..

lagi satu..
budak2 zaman sekarang ni..
senang sangat nak cari boyfriend and girlfriend..
bukan kawan lelaki atau perempuan..tu aku pon banyak..hehe..
ni dlm bahasa omputihnya cowok n cewek..
pastu post lak kat fb..wah!besarnya family sayang..nanti I pon nak menjadi ahli u kan??ops!..nanti ada yg terasa,,maaf..
aku bukan jeles..xpon..lantaklah korang nak berfoya-foya dengan sapa pon..
tp kekadang cara korang tu mcm gempak sangat je percintaan korang tu..
macam 'my love for you may last forever' (aku kegelian)..tup2 korang clash..
dan post tu telah dibaca ribuan manusia termasuk makcik2 dan pakcik2 korg(aku xtipu nie)..
anda-anda di luar sana..percaya lah..kalau dia mmg your forever,dia dah kenalkan anda dengan family anda dulu..bukannya anda yang terhegeh-hegeh perkenalkan diri..
tolonglah jangan malukan diri anda sendiri..
silalah hormati diri anda..kalau badan kita blh bercakap agaknya dia dah jerit kuat2..
'woi!aku dah tak tahan nak tahan malu dengan kebodohan diri aku ni..'

akhir kata dari aku:hormatilah diri anda dan pastinya anda mampu menghormati orang lain..

2 comments:

NurulFatehah;) said...

hahahks... btol2... asal cam penah dgr je "cite pasal nak menjadi ahli keluarga u" tu ah? kuang kuang kuang ;)

huda said...

huhuhu..betul dayah..ak sokong sgat..diaorg x malu buat semua tu..kdag2,bru bf,tp dah pegang2 macm dah kawin..dayah ingatkan ak..jgn sampai ak wat mcm tu..maklumla manusia..syaitan sentiasa hasut kita smpai kita lalai....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...