BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 20, 2009

the unexpected experienced..!

ok..last week is my UPS week..so monday to wednesday it was nothing...just exam...n i dont want to comment anything on the exam...then thursday was a slow motion day for most of the KMNS..as sume dah fikir pasal balik...
then friday...
supposedly kami boleh balik on this day after 2pm..but our aras in blog A4.4 xnak balik as we plan to have a makan2 before we went home..so there's about 5 people in our aras plus anis friends.....so petang tu we(salwa,huda,niza,anis,me,n izati)went outing to pasar..beli macam2..and we've planned to watch Boys Over Flower..marathon for 25 episodes...mcam boleh huhu..then about 8.30 pm..there's announcement for the blog A3..half an hour later when we're watching that drama..then niza's friend come to my room as we all kumpul kat situ..

she said:korang tau x tadi kitorang kena marah ngan felo kitorang??
we:nape lak?
she:felo kata sepatutnye kita kena kosongkan blok petang tadi...
we:ble masa lak dia bagitau kene kosongkan blog x dengar pape pon...
she:tulah..dia dah memarah dah..then dia kata felo dah bagitau dah...so esok pepagi lah kita blah...

i was like..ngeee!!!!sengal nya...geram gile...sbb im supposed to balik dalam tengah hari..if everyone nak out pagi..then i will be left alone...even the cafe pon x bkk esok..koop je bkk...geram nye..napalah felo x ckp awal2...geram...so i called my parents tell them the situation now...then on the phone tu the guards naik..dia ckplah if anything happen just call them at blok A1..and we all like OK!...and the guard pon cam relieved to see kitorg kumpul reramai....

11.40 pm
tengah tengok drama dengan penuh khusyuk..suddenly..the guard came and said..with her face as white as A4 paper..huhu

guard:dik,blh tolong akak x...blh x berkumpul kat bilik TV A1...tolong ye..akak
harap sangat bagi kerjasama
we:ok ok...tapi kenapa???
guard:tadi akak ada dengar orang menjerit..akak cari x jumpe..pastu akak ada nampak
2 lelaki tengah mengendap..turun eh dik..akak nak trnkan yang lain pulak..

apalagi..dah dengar cam tu sume cuak gile..just amik tudung n bantal..my laptop i just letak dalam almari n kunci..x terfikir pon nak bawak...dah cuak x smpt fikir pape pon..so kumpullah kami kat bilik tv...nampklah guard2 ni tgh huru-hara sume...then boraklah ngan yg lain...ada yg Program dua tahun x balik sbb diorg bkn nye cuti sama ngan kitorg..so diorg stay..tanyelah camne korg nak makan cafe kan ttp..kitorg ingat diorg leh outing..then that girl cakap..diorg x leh outing..pensyarah bgtau..i was like kejam gle...and i do ask them to go to koop n minx tolong abang tu belikan makanan...

jam dah kul 12..adalah dalam 50 org dal bilik tv tu..sume dah mule amik port masing2..aku,huda n salwa blm solat lagi..nasib baik bdk PDT tadi ada bwkkan telekung..so solatlah kami antara org ramai tu...so akhirnya kami tidur sampai kul 5.30.then naik bilik..sume sambung tido balik..tapi aku x tng langsung nak tido kat bilik..walaupon aku tido kat bilik huda n salwa...

then kul 8..parents pon sampai..so akhirnya aku rasa lega yang amat sangat..dengar citer kluster B ngan C dah diberi arahan untuk kosongkan blok hari jumaat tu..so kami yang kat kluster A ni dengan bulat suara kata mmg x ada sorg felo pon yg bagitau kitorg pasal kosongkan blok ni..n buktinye lebih dari 50 org ada kat blok..apa 50 org dari kami ni pekak sampai x dengar berita dari sesiapa pon atau kami ni anti sosial yg x dengar kwn2 kata kene kosongkan blok??!sampai malam yg menjadi ingatan kami tu pon felo x muncul..yg selamat time tu bdk2 A3 je sbb walaupon felo diorg marah but dirg dapat tido rumah felo dengan tenang...hmm..fikirlah sendiri..

4 comments:

NurulFatehah;) said...

yeke ke??
gila ah..
aku pon ade dgr cite gak kene kosongkan blok b4 pukul 2 tau..
tp sbb xde announcement sume org cm buat bodo je..
aku pon blk kul 4 stengah..

cik hidayah said...

kosongkan blok kul 2...byk arr..bkn ke jumaat outing pon kul 2 start..sengal siut..aku rasa cam nak.....geram gile...!!!!!xpe benda dah jadi...kluster A kan mmg untuk bdk2 bermasalah...then 'x dengar arahan'....huhu

Huzie Cullen said...

pengajarannya anak-anak, lepak jew kat bilik aras bawah, kalo ada pape senang nak lari...

cik hidayah said...

x nak lah duduk aras bawah..kalau ada pape kite yg direct kene..aras 4 org x berani naik sbb ssh nak lari kalau kene tangkap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...